Acidul hialuronic & BOTOXul

Acid hialuronic

"Acidul hialuronic este un hidrant bilogic al pielii, aflat in tesutul conjunctiv, epitelial si nervos. Acidul hialurnioc este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor corpului. Proprietatile sale hidroactive ( atrage si retine apa pana la 70% din greutatea sa), l-au propulsat in industria produselor de infrumusetare si de ingrijire a pielii, dat fiind faptul ca volumul de acid hialauronic din epiderma scade cu varsta."

Acidul hialuronic are o larga aplicare in procedurile de infrumusetare, prin injectarea acestuia pentru marirea buzelor si umplerea buzelor. Persistenta efectului operatiei este in medie de 7-9 luni.

Acid hialuronic

"Toxina botulinică este o toxină proteică ce acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise de la creier catre mușchi. Toxina Clostridium botulinum s-a dovedit in istorie ca fiind una deosebit de periculoasă, fiind principala cauza a intoxicațiilor alimentare. In prezent este folosita in concentratii mici, ca tratament muscular relaxant."

Trendurile actuale constau in injectarea toxinei botulinice pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor si a transpiratiei excesive. Cel mai popular produs este Botox-ul, acesta avand, in general, un efect estetic de pana la 6 luni. Botoxul nu are efect de marire, ci doar de lifting facial.