"Acidul hialuronic este un hidrant bilogic al pielii, aflat in tesutul conjunctiv, epitelial si nervos. Acidul hialurnioc este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor corpului. Proprietatile sale hidroactive ( atrage si retine apa pana la 70% din greutatea sa), l-au propulsat in industria produselor de infrumusetare si de ingrijire a pielii, dat fiind faptul ca volumul de acid hialauronic din epiderma scade cu varsta."
Acidul hialuronic are o larga aplicare in procedurile de infrumusetare, prin injectarea acestuia pentru marirea buzelor si umplerea buzelor. Persistenta efectului operatiei este in medie de 7-9 luni.
"Toxina botulinică este o toxină proteică ce acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise de la creier catre mușchi. Toxina Clostridium botulinum s-a dovedit in istorie ca fiind una deosebit de periculoasă, fiind principala cauza a intoxicațiilor alimentare. In prezent este folosita in concentratii mici, ca tratament muscular relaxant."
Trendurile actuale constau in injectarea toxinei botulinice pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor si a transpiratiei excesive. Cel mai popular produs este Botox-ul, acesta avand, in general, un efect estetic de pana la 6 luni. Botoxul nu are efect de marire, ci doar de lifting facial.